20 jaar Veenman Dakveiligheid

Door Edgar Veenman

Op 2 augustus 2002 was het 20 jaar geleden dat Veenman & Partners Safety Consultants B.V. door Edgar Veenman is opgericht met als ambitieuze doelstelling om alle daken in Nederland veiliger te laten worden. Onafhankelijk advies hoe daken veilig in te richten bestond toen nog niet. Zelfs het aanbrengen van veiligheidsvoorzieningen op daken stond toen nog in de kinderschoenen.

Met onze innovatieve Dak RI&E als ankerpunt hebben we zelfstandig een methodiek ontwikkeld waarmee je als installateur of gebouweigenaar kunt aantonen dat een dak veilig is ingericht en daadwerkelijk voldoet aan alle wet- en regelgeving. Om dit te bekrachtigen hebben we ook samen met andere partijen een keurmerk voor onze branche ontwikkeld, de BRL 9935.

Veenman stond destijds voor een behoorlijke uitdaging: wel een product maar nog weinig klanten. Dankzij een aantal bevriende relaties met een groot netwerk in de dakenbranche werden de eerste contacten snel gelegd en mochten we via presentaties onze kennis en dienstverlening delen. Wij zijn hen hier heel erg dankbaar voor, maar ook voor alle kennis en ervaringen die zij met ons gedeeld hebben.

De vele presentaties bij diverse potentiële opdrachtgevers waren voor hen vaak enorme eyeopeners en er was erg veel interesse voor onze diensten. In 2004 konden de eerste werknemers worden aangenomen en in 2008 telden we een bezetting van 12 medewerkers en 4 extra man op afroep en hadden we een indrukwekkende omzet en winst. We verhuisden naar ons huidige kantoor in Den Haag met meer werkruimte en allure. We hebben in die periode veel nieuwe diensten en trainingen ontwikkeld en succesvol in de markt gezet.

Helaas gooide in 2013 de crisis roet in het eten en werden we geconfronteerd met een uitdagende periode waar we gelukkig goed doorheen zijn gekomen.

Sinds 2017 maakt ons bedrijf weer flinke groei door. Naast de stijgende vraag naar Dak RI&E’s krijgen we ook steeds meer opdrachten voor inspecties. Inspecties voor de kwaliteit van de aanwezige valbeveiliging, inspecties van PBM’s en ook het uitvoeren van  opleveringskeuringen van valbeveiliging en alle adviezen die hierbij horen.

Veenman heeft zich met 20 jaar ervaring bewezen als unieke partij in de markt, o.a. dankzij volledige onafhankelijkheid (wij fabriceren of installeren zelf niet). Steeds meer opdrachtgevers onderkennen het belang van een ongekleurd advies en kiezen daarom voor Veenman. Veel klanten spreken hun waardering uit voor de wijze waarop wij hen vergezellen om heldere inzichten en adviezen te formuleren en samen te zorgen voor een passend advies waarmee de installateur effectief kan worden aangestuurd, maar ook veel waardering voor de manier waarop wij onze kennis en ervaringen delen tijdens onze trainingen.

Graag wil ik hierbij iedereen enorm bedanken voor de prachtige samenwerking in de afgelopen jaren. Het geeft me heel veel voldoening te mogen constateren dat we met elkaar in de afgelopen 20 jaar een enorme verbeterslag op het gebied van dakveiligheid hebben bereikt.

Het motto van Veenman: “Voor een veilige werkplek op hoogte” is nog lang niet af. Ik kijk er daarom naar uit om samen met jullie verder te bouwen aan deze missie, op weg naar nieuwe hoogtepunten.

Edgar Veenman

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Alle persoonsinformatie wordt verwerkt conform onze privacyverklaring.