Oplevering & Ingebruikname

Opleveringskeuring dakveiligheid

Oplevering & Ingebruikname

Oplevering & Ingebruikname

Protocollen en dakveiligheidsplattegronden

Oplevering & Ingebruikname

Oplevering & Ingebruikname

Training en instructies

Oplevering & Ingebruikname

Opleveringskeuring Dakveiligheid

Waarom een opleveringskeuring dakveiligheid?

Tijdens het proces van Dak RI&E naar een veilig ingericht dak gaat er nog wel eens iets mis door verouderde of incorrecte adviezen, keuze voor verkeerde producten, bezuinigingen op uitgaven of onvoorziene omstandigheden tijdens de montage die kunnen zorgen voor wijzigingen ten opzichte van het advies / ontwerp van de valbeveiliging.

Zekerheid

Wilt u na opdrachtverstrekking de zekerheid dat de valbeveiliging op uw daken compleet wordt opgeleverd én voldoet aan de meest actuele wet- en regelgeving? Laat dan door ons een opleveringskeuring uitvoeren.

Onafhankelijke opleveringskeuring

Wij fabriceren of installeren zelf géén valbeveiligingsproducten. Wel kunt u ons inschakelen als u verzekerd wilt zijn van deskundig en onafhankelijk advies. Veenman Dakveiligheid heeft jarenlange ervaring in het uitvoeren van onafhankelijke opleveringskeuringen dakveiligheid.

Licentie Instituut voor Dakveiligheid

Wij voeren deze opleveringskeuringen uit onder licentie van het Instituut voor Dakveiligheid. U ontvangt een opleverrapportage met eventuele bevindingen (voor een voorbeeld klik hier). Indien alles in orde is, ontvangt u van ons een certificaat van oplevering.

Protocollen en dakveiligheidsplattegronden

Het is tijdens de gebruiksfase essentieel dat personen goed geïnstrueerd worden over hoe ze veilig op de daken moeten werken. Dit kan op verschillende manieren. Veenman Dakveiligheid Advies & Training heeft hiervoor de volgende producten uitgewerkt:

  • Een algemene procedure voor veilig werken op de daken;
  • Een dakveiligheidsplattegrond in PDF formaat - klik hier voor een voorbeeld - die aan derde partijen kan worden meegeleverd met opdrachten;
  • Het aanleveren van bestickerde, aluminium borden met daarop dakveiligheidsplattegronden die bij de daktoegang worden opgehangen.

Training en instructies

Wat zijn de risico’s en hoe dient men de voorzieningen te gebruiken? Het is uw verantwoordelijkheid als werkgever of als opdrachtgever om ervoor te zorgen dat uw personeel voldoende is opgeleid of geïnstrueerd om te kunnen omgaan met (persoonlijke) valbeveiliging. Veenman Dakveiligheid kan uw personeel opleiden met een training op onze trainingslocatie in Zoetermeer of door het verzorgen van een toolboxmeeting/instructieochtend op uw eigen locatie.

Benieuwd naar onze trainingen?

Aanbod trainingen
Klantenservice 088 325 83 00

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Alle persoonsinformatie wordt verwerkt conform onze privacyverklaring.