Voor een veilige werkplek op hoogte

Periodieke keuring

Waarom het periodiek keuren van uw valbeveiliging?

Na het aanbrengen van valbeveiligingsvoorzieningen bent u nog niet klaar.

Valbeveiliging en andere voorzieningen, zoals mobiel en permanent klimmateriaal, worden voortdurend blootgesteld aan:

  • weersinvloeden;
  • slijtage;
  • vandalisme;
  • veroudering.

Hierdoor functioneert uw valbeveiliging of andere veiligheidsvoorzieningen mogelijk niet meer naar behoren. U loopt in dat geval het risico om aansprakelijk gesteld te worden voor eventueel ontstaan letsel.

Periodiek keuren valbeveiliging

Voor de meeste veiligheidsvoorzieningen op daken geldt dat de valbeveiliging jaarlijks gekeurd dient te worden. Deze keuring verschilt per fabrikant en type systeem. Het keuren van de valbeveiliging kan puur een visuele inspectie betreffen, maar ook kunnen aanvullende testen op de ankeringspunten en kabelsystemen worden uitgevoerd.

Onafhankelijk keuren van uw valbeveiliging

Wij fabriceren of installeren zelf géén valbeveiligingsproducten. Wel kunt u ons inschakelen als u verzekerd wilt zijn van deskundig en onafhankelijk advies over uw valbeveiliging en andere dakveiligheidsvoorzieningen.

Registratie en bewaking periodieke keuring valbeveiliging

Elke periodieke keuring wordt geregistreerd in ons datasysteem.

Wij bewaken voor u de eerstvolgende keuringsdatum en zullen u tijdig informeren om een nieuwe afspraak in te plannen. Zo zijn de keuringen van uw valbeveiliging (zoals PBM’s ankeringspunten en kabelsystemen) en andere voorzieningen altijd up to date.

Wilt u een vrijblijvende een offerte voor een periodieke keuring, klik hier.