Voor een veilige werkplek op hoogte

Dakveiligheid

Protocollen, dakveiligheidsplattegronden en instructies

Het is tijdens de gebruiksfase essentieel dat personen goed geïnstrueerd worden over hoe ze veilig op de daken moeten werken. Dit kan op verschillende manieren. Veenman Dakveiligheid Advies & Training heeft hiervoor de volgende producten uitgewerkt:

  • Een algemene procedure voor veilig werken op de daken;
  • Een dakveiligheidsplattegrond in PDF formaat - klik hier voor een voorbeeld - die aan derde partijen kan worden meegeleverd met opdrachten;
  • Het aanleveren van bestickerde, aluminium borden met daarop dakveiligheidsplattegronden die bij de daktoegang worden opgehangen.

Training en instructies

Wat zijn de risico’s en hoe dient men de voorzieningen te gebruiken? Het is uw verantwoordelijkheid als werkgever of als opdrachtgever om ervoor te zorgen dat uw personeel voldoende is opgeleid of geïnstrueerd om te kunnen omgaan met (persoonlijke) valbeveiliging. Veenman Dakveiligheid Advies & Training kan uw personeel opleiden met een training op onze trainingslocatie in Zoetermeer of door het verzorgen van een toolboxmeeting/instructieochtend op uw eigen locatie. Klik hier voor ons trainingsaanbod.