Zonnepanelen en dakveiligheid

Veilig ontwerpen

Zonnepanelen en dakveiligheid

Veilig installeren

Zonnepanelen en dakveiligheid

Veilig ontwerpen

Veenman Dakveiligheid wordt veel gevraagd voor het adviseren en/of beoordelen van installatieplattegronden / legplannen voor PV panelen / zonnepanelen. Wij merken dat er regelmatig niet- of nauwelijks rekening wordt gehouden met het feit dat ook na plaatsing veilig kunnen werken op het dak een belangrijke eis is. Herkent u dit? Zonnepanelen en veiligheid kunnen prima samengaan mits er bij het ontwerp goed wordt nagedacht. Dit zorgt voor efficiency, veiligheid en toekomstbestendigheid. Neem contact op met ons voor een vrijblijvend advies.

Veilig installeren

Installateurs nemen volgens de Nederlandse Arbeidsinspectie onvoldoende maatregelen om veilig te werken. Zo worden PV panelen nog vaak via een losse ladder omhoog gebracht. Ook wordt er gewerkt zonder steigers of dakrandbeveiliging die het valgevaar beperken. Zie bijvoorbeeld: veel-ongelukken-bij-installatie-zonnepanelen. Veenman Dakveiligheid is op basis van meer dan 20 jaar ervaring met dakveiligheid de partij bij uitstek voor een doelmatig veiligheidsadvies en tevens ook voor het effectief opleiden van het installatiepersoneel.

 Duurzaamheid ten koste van Veiligheid?

Al ruim 20 jaar is onze missie ervoor te zorgen dat op alle daken in Nederland veilig gewerkt kan worden. Mede door onze inspanningen zijn gebouweigenaren al aardig op weg deze missie te bereiken. Naast dakveiligheid is het thema dakduurzaamheid steeds belangrijker geworden. Maar dakduurzaamheid kan je ons inziens niet los zien van dakveiligheid. Wij verstaan onder duurzaamheid niet alleen maatregelen om het milieu minder te belasten, maar ook de duurzame inzetbaarheid van mensen. Het is namelijk niet de bedoeling dat personen tijdens hun werk verongelukken en overlijden of arbeidsongeschikt raken. Echter door de energietransitie op daken lijkt het thema duurzame inzetbaarheid van mensen ondergeschikt te raken aan de doelstelling op vermindering van CO2 uit te stoten.

Benieuwd naar onze trainingen?

Aanbod trainingen
Klantenservice 088 325 83 00